Mer om webdesign

Webdesign omfatter ulike ferdigheter og disipliner i vedlikehold og produksjon av nettsteder. De ulike områdene av webdesign inkluderer web-grafisk design; interface design; redigering, inkludert standardiserte koder og proprietær programvare; brukeropplevelse; og søkemotoroptimalisering. Ofte vil mange individer arbeide i team som dekker ulike aspekter av designprosessen, selv om noen designere helt enkelt vil dekke alle. Ordet webdesign brukes som oftest til å beskrive designprosessen knyttet til front-end (klientsiden) utformingen av en nettside, inkludert skriftlig mark opp. Web-design overlapper delvis web engineering i bredere perspektiv av webutvikling. Webdesignere forventes å ha oversikt overbrukervenweb-designnlighet, og hvis deres rolle også er meningen å skulle skape mark-opp er det også forventet å være oppdatert med webretningslinjer for tilgjengelighet.

Webdesignere bruker en rekke ulike verktøy, helt avhengig, så klart, av hvilken del av produksjonsprosessen de er en del av, involvert i, og hva slags spesialisering de har innen feltet. Disse verktøyene oppdateres over tid ved oppdateringer, nyere standarder og programvarer og så videre, men prinsippene er ofte de samme. Webdesignere bruker vektor- og grafikkredaktører for å lage web-formaterte bilder eller designprototyper. Teknologier som brukes til å lage nettsteder inkluderer W3C-standarder som CSS og HMTL, som kan være håndkodet eller generert av WYSIWYG-redigeringsprogramvare. Webdesignere er opptatt av å sikre at sine nettsider møter retningslinjer for tilgjengelighet. Levende stilguider er selvsagt et viktig verktøy for webutvikling i dag. Spesielt når det gjelder i store, komplekse webapplikasjoner. De hjelper å holde designere og utviklere i vater, og er praktiske.

Det er to jobber, i all hovedsak, involvert i å skape en nettside. Webutvikler og webdesigner, som ofte jobber tett på et nettsted. De er ansvarlig for det visuelle, som omfatter farger, layout og typografi av en nettside. Webdesignere vil også ha fungerende kunnskap om markeringsspråk som CSS og HTML, selv om omfanget av deres kunnskap vil være forskjellig fra en webdesigner til en annen.