Lag din egen font

Å lage sin egen skrift gir en muligheten til å skille seg fra konvensjonelle former for skriving. Her skal vi fortelle deg hvordan du kan lage din egen skrift, og gi deg nodownloaden nyttige tips for å gjøre det vellykket. Når du lager fonten, tenker over hva du lager den for. Hvis du planlegger å selge det på verdensbasis, ikke glem å inkludere alternative aksenttegn og skript. Hvis du lager skriften kun for personlig bruk, og for å leke rundt med/på et prosjekt, så du er fri til å bygge de tegnene som kommer til hjernen din. Også finn ut hvor skriften skal brukes. Hvis du skal bruke den i et forskningsprosjektet, må det være en ren og sofistikert look, men hvis du bare skal bruke det på for eksempel et kort, har du en hel rekke alternativer å spille på.

Vær nøyaktig

Bokstavene du oppretter bør se symmetriske ut, og synkronisert med hverandre. Alle karakterene skal utfylle hverandre og hele utvalget skal være i harmoni med hvert enkelt element.

Opprette skriftrutenettet

Å opprette tegnene i vektorformat er ikke en enkel jobb. Noen designere lengter faktisk etter nøyaktighet, og kan tilbringe en hel dag på en enkelt karakter. Ta en titt på ditt rutenett på forhånd, noe som vil gi deg et godt grunnlag. Planlegging er svært viktig når du oppretter en font. Skriftgrid utviklet på forhånd vil gi deg et godt grunnlag. Hvis du har tenkt nøye, vil du definitivt være fornøyd med skriften du oppretter.

Fullfør detaljene

Sørg for at vektorene er polerte før du tar det til skriftlaben. Hvis tegnene er ikke 100% forberedt, vil de bare komme tilbake med et antall røde feil. Skriftsnitt vil kreve like mye arbeid i skriftlaben som i Illustrator. Gi oppm