Hvordan ta et perfekt bilde til nettsider

Ett bilde sier mer enn tusen ord. Å ha et teit, harry eller kjedelig bilde i bakgrunnen eller et annet sted, kan gjøre en side kjedelig. Den kan også piffe den opp betraktelig. Et vanlig innslag på nettsteder som man bygger for kunder er sider fokusert på den enkelte ansatte. I mange tilfeller er disse sidene for selskapets ledelse og deres C-nivåledere. Dette er typisk fagfolk som er godt download (2)etablerte i sine bransjer, noe som er grunnen til at det aldri slutter å forbause når man ber om et headshotbilde som skal brukes til det nettstedet, og blir fortalt at de “ikke har en.” I andre tilfeller får man et bilde, men det er helt upassende for deres hjemmeside, og man må svare tilbake og be om en bedre. Dette er ofte når man fortalte at det upassende skuddet er det eneste bilde av seg selv som de har. Unødvendig som det jo kanskje er å si: dette er en frustrerende situasjon for alle involverte.

Å ha et kvalitetsbilde å bruke på selskapets hjemmeside, din Linkedin-profil, eller andre steder det kan være nødvendig online er utrolig viktig. Men som erfaring har vist mangler mange fagfolk disse bildene, eller bildene de har er uprofesjonelle, i beste fall. Dette skjer ofte fordi mange folk ikke forstår hvordan du velger et skikkelig bilde for en nettside eller hvor du skal finne et hvis de ikke allerede har gode kvalitetsbilder å velge mellom.

Tips til gode bilder:

Behold skarpheten i bildet

Pass på hvor du velger å vinkle bildet fra

Lys er viktig! Det kan ødelegge og skape et godt eller dårlig bilde på egenhånd

Følg de ledene linjene (en viktig del av å trekke seeren inn i bildet ditt, er gjennom å følge de naturlige linjene – hus, gater, skyer. Eksperimenter, så ser du.

Ikke vær redd for å beskjære (altså fjerne overflødige ting)

Og til slutt: Eksperimenter, lek deg. Det er gøy.